واعظی: معتقد به تغییر در قانون بازنگری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستم

واعظی: معتقد به تغییر در قانون بازنگری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هستم

واعظی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره پیوستن نهاد کتابخانه‌های عمومی به یک نهاد با بودجه مشخص مانند کتابخانه ملی عنوان کرد: در برخی کشور‌ها کتابخانه‌های عمومی کشور زیر نظر نهاد‌های دولتی اداره می‌شوند که پیش از این نیز در کشور ما همینطور بود که تجربه موفقی نبود.

وی با بیان این‌که اداره کتابخانه‌های عمومی کشور زیر نظر

وزارت فرهنگ وارشاداسلامی تجربه موفقی در کشور نبود، اظهار کرد: در برخی کشور‌ها کتابخانه‌های

عمومی زیر نظر شهرداری‌ها اداره می‌شوند که این زیرمجموعه قرارگرفتن هم بانقاط قوت وضعفی همراه است




 

 

 

 

محروم شدن کتابخانه‌های روستایی و شهر‌های کوچک از امکانات مالی
دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که اداره کتابخانه‌های عمومی زیر نظر شهرداری‌ها در شهرهای بزرگ که دارای امکانات و منابع مالی خوبی هستند، نقطه قوت محسوب می‌شود، گفت: شهرهای کوچک کشور که شهرداری‌های آن‌ها دارای منابع مالی ضعیف‌تری هستند مردم را از امکانات مناسب کتابخانه‌ای محروم می‌کند و ما در  ایران 400 کتابخانه روستایی داریم که شهرداری ندارند.

دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بیان این‌که فعالیت فرهنگی در حوزه کتابخانه‌ای یک کار تخصصی و ارتباطی است، اظهار کرد: فعالیت در حوزه کتابخانه‌ای کاری تخصصی و فرهنگی است، اما آن‌چه مجلس شورای اسلامی و دولت مصوب کند باید در کشور اجرا شود.

واعظی با بیان این‌که موافق تغییر در قانون تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بعد از گذشت 10 سال از تصویب آن در مجلس شورای اسلامی هستم، عنوان کرد: این قانون بعد از گذشت سال‌ها نیاز به بازنگری دارد اما در عین حال این قانون را مترقی می‌‌دانم. 

دبیر‌کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به انفصال کتابخانه‌های عمومی کشور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سال 1382 با تصویب قانون مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: اکنون کتابخانه‌ای با عنوان دولتی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد و اکنون همه کتابخانه‌ها زیر نظر این نهاد عمومی غیر دولتی اداره می‌شوند.

وی درباره تعامل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعمال نظر انتقال کتابخانه‌ها به شهرداری گفت: آن‌چه که اکنون دولت مطرح کرده طرحی است که در مجلس شورای اسلامی از سوی تعدادی از نمایندگان درخواست شده مبنی بر این‌که کتابخانه‌ها در شهرهای بزرگ زیر نظر شهرداری‌ها اداره شوند.

واعظی افزود: آن‌چه که دولت مصوب کرد این بود که با طرحی که در مجلس شورای اسلامی هست، موافقت شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، علی جنتی،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است: «ممکن است کل کتابخانه‌های عمومی که تحت نظر هیات امنای کتابخانه‌ها وابسته به وزارت فرهنگ هستند، به شهرداری‌ها منتقل شوند تا شهرداری‌ها بتوانند کمک بیشتری در اختیار کتابخانه‌ها قرار دهند و در استان‌ها هم این کتابخانه‌ها زیر نظر شهرداری‌ها باشند، البته هیات امنا هم خواهند داشت و با توجه به این‌که ما قصد داریم هرچه می‌توانیم، تصدی‌گری دولتی را واگذار کنیم، موافق این طرح هستیم.»

بر اساس  ماده شش قانون تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، «شهرداری‌ها مکلف‌اند همه ساله دست‌کم نیم درصد از درآمدهای خود را برای اداره امور کتابخانه‌ها در اختیار انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی قرار دهند».

  1. هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...

    نوشتن دیدگاه

بالا